De perfekte verlovingsring

Trouwringen

Ben je op zoek naar de ring voor je liefde? Je hebt waarschijnlijk nog niet zoveel met sieraden te maken gehad. En nu komen er bij het zoeken naar een geschikte verlovingsring talloze vragen op. Of je nu al uitgebreid op internet hebt gezocht of nog helemaal aan het begin staat van je ringzoektocht. Lees hier waar u op moet letten bij het nemen van deze belangrijke aankoopbeslissing en hoe u uw persoonlijk budget kunt vinden.

De favoriet onder verlovingsringen is een enkele diamant in het midden van de ring. Het wordt een solitaire ring genoemd, het is een klassieker en zal niet snel uit de mode raken. 5 tips voor uw aankoopbeslissing.

Met de verlovingsring moet je niet durven experimenteren, want dit sieraad is meer een sterk symbool dan een modeaccessoire. De ring moet eenvoudig zijn en kan worden gecombineerd met andere ringen. Alleen de steen moet opvallen. Daarom is een klassieker met een smalle ringvorm en filigrane montuur de beste keuze.

Neem een ​​edelmetaal

Sieraden met hoogwaardige stenen zoals diamanten moeten extreem robuust en aanslagbestendig zijn – net als de verlovingsring. Glanzend geelgoud, roségoud of witgoud zijn geschikte metalen die aan deze eisen voldoen. Ze hebben ook de nodige kracht om een ​​waardevolle steen op lange termijn vast te houden. En toch kan de maat later indien nodig weer worden aangepast, omdat vingers en handen in de loop van het leven kunnen veranderen.

Als je je budget wat meer ruimte geeft voor verbetering, zou ik platina als edelmetaal aanraden. Platina is van nature een glanzend wit metaal en laat verder geen twijfel bestaan.

Ring met diamant

Een diamant is een natuurlijk gegroeid kristal van het aardoppervlak dat meer dan 3 miljard jaar geleden werd gevormd. Dit maakt diamant een van de oudste mineralen op aarde. Ruwe diamanten vergelijkbaar met kandijsuiker worden geslepen in ronde briljant geslepen diamanten en vervolgens gemeten in karaat. Karaat is de naam die wordt gegeven aan het gewicht van edelstenen. Hoeveel karaat een steen moet hebben voor de perfecte verlovingsring hangt natuurlijk af van het individuele budget. Maar een diamanten verlovingsring heeft natuurlijk ook een andere waarde.

Als het om zuiverheid gaat, hoeft het niet van de hoogste kwaliteit te zijn. Want zelfs eentje met insluitsels tovert een glimlach op het gezicht van de kijker. Insluitsels zijn sporenelementen die zijn ontstaan ​​tijdens de groei van de diamant, maar die niet noodzakelijk de glans van de steen verminderen.

Als het om kleur gaat, wordt er onderscheid gemaakt tussen de fijnste kleurnuances. Het palet varieert van extreem fijne witte tot licht geelachtige of licht bruin getinte diamanten – allemaal natuurlijk. Wil je een steen van witte kleur voor de verlovingsring, dan is het kleurniveau “Wesselton” of “H” ideaal.

En dan nu de snit, waar vaak te weinig aandacht aan wordt besteed. Dit gaat over het essentiële vuur waar iedereen het over heeft. De slijpvorm beschrijft niet alleen de ronde briljante vorm, maar het gaat veeleer om zeer goede verhoudingen en symmetrieën. Alleen zo wordt het invallende licht optimaal teruggekaatst naar de kijker en fascineert hem met het zogenaamde vuur. Ik beveel daarom de snijkwaliteit zeer goed aan.

De perfekte verlovingsring
Schuiven naar boven