Hoeveel zitzakvulling is voldoende?

Zitzak

Als de zitzak te hard is, kunnen EPS-korrels worden verwijderd en bewaard om ze later bij te vullen als het volume iets is afgenomen. Iedereen die een zitzak met binnenhoes heeft, heeft nu een duidelijk voordeel.

Als de zitzak te zacht is, kun je zitzakvulmateriaal bijvullen, bijna alle fabrikanten bieden navulverpakkingen aan. Let op: Als je een zitzak tot de rand vult, worden de EPS-kralen niet meer verdeeld en passen ze zich niet aan het lichaam aan. Maar dat is precies wat een zitzak zo maakt dat hij zich aanpast aan het lichaam. Bovendien kunnen de tijk en de zitzakhoes sneller en gemakkelijker scheuren. Als de zitzak te bol staat, voelt het alsof je op geperst zand zit.

EPS zitzakvulling verliest volume

Eén ding moet heel duidelijk worden gezegd in: Het is volkomen normaal dat EPS-korrels na verloop van tijd volume verliezen. Als je schuim als vergelijking gebruikt, kun je zien dat het ook bij elkaar zit. Het schuim van een bank kan niet worden vernieuwd. Bij een hoekbank moet dan de gehele bekleding opnieuw gedaan worden. Een heel duur ding. Als je eerst aan matrassen denkt, realiseer je je al snel dat EPS-navulverpakkingen voor zitzakken relatief goedkoop zijn.

Bespaar je niet op de aanschaf van een ongevulde zitzak en kun je een zitzak met zitzak binnenhoes de jouwe noemen, dan is het bijvullen geen probleem. Toegegeven, het bijvullen van de zitzak is een beetje lastig, maar met twee personen moet het kunnen. Natuurlijk gaan een paar EPS-kralen altijd mis.

We vinden het alleen zorgwekkend dat er steeds meer vragen worden gesteld of het normaal is dat EPS-kralen overal blijven plakken? EPS staat voor geëxpandeerd polystyreen, ook beter bekend onder de merknaam Styropor van Bayer. EPS-kralen zijn statisch geladen, wat in de aard van het product zit, altijd is geweest en waarschijnlijk altijd zal zijn. Dus ja, het is normaal en geen tekort, geen reden om een ​​slechte recensie te schrijven, die we helaas in hopen hebben gevonden en ons zeer, zeer attent maken op het onderwijs in Nederland.

Hoeveel zitzakvulling is voldoende?
Schuiven naar boven