Koolhydraatarme ontbijtgranen

Ontbijtgraan

Voor wie afhankelijk is van een koolhydraatarm dieet, zijn muesli’s uit de supermarkt taboe. We hebben heerlijke recepten om je low carb muesli zelf te maken. Muesli uit de supermarkt is heerlijk, maar bevat meestal ook veel calorieën en suiker. De meeste afgewerkte krokante muesli’s bestaan ​​voornamelijk uit havervlokken en suiker en zitten daarom boorAdevol koolhydraten.

Muesli is daarom veel meer een ongezond snoepje en wie op een evenwichtige voeding let, mag er niet teveel van eten. Het alternatief: doe-het-zelf muesli! Onderstaande recepten bevatten geen graan of suiker en zijn daarom de perfecte low carb muesli, en dat is dus ook uitermate geschikt als koolhydraatarm ontbijt.

Ingrediënten voor de low carb muesli

Havermout hoort niet thuis in een low carb muesli. Als alternatief kunt u noten (bijv. walnoten, amandelen of hazelnoten) en pitten (bijv. zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, vlooien- en lijnzaad) en kokosvlokken gebruiken. Ook suiker is taboe, dus chocolade, gedroogd fruit, honing of fruit rijk aan koolhydraten mogen niet tot de ingrediënten behoren. Als je van je low carb muesli zoet houdt, kun je hem zoeten met bijvoorbeeld stevia.

Fructose is ook een van de koolhydraten, dus je moet fruit met fructose zoals bananen of appels vermijden. Deze kun je bijvoorbeeld vervangen door bessen.

Voor het indikken en vloeibaar maken kun je het beste magere kwark, magere yoghurt of karnemelk gebruiken. Koe-, soja- en amandelmelk en water zijn ook geschikt. Om het wat pittiger te maken, kan naar smaak geraspte kokos of pure cacaopoeder worden toegevoegd.

Low carb muesli met kokosvlokken en amandelen

Ingrediënten:

  • 200 g kokosvlokken
  • 100 g gehakte amandelen
  • 100 g zonnebloempitten
  • 50 g gehakte walnoten
  • 50 g amandelmeel (gemalen amandelen)
  • 4 eiwitten
  • Een snufje stevia

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg een beetje lauw water toe om een ​​kruimelige massa te maken.
  2. Het mengsel wordt ongeveer een uur in de oven op 125 graden gebakken tot het goudgeel is. Om ervoor te zorgen dat het mengsel gelijkmatig bruin wordt, moet je het tussendoor een keer omdraaien. Als de massa aan alle kanten goudgeel is gebakken, is hij klaar.
  3. Bewaar ze het beste in een droge en luchtdichte verpakking. Vervolgens kun je de massa vloeibaar maken naar smaak en verfijnen met fruit.
Koolhydraatarme ontbijtgranen
Schuiven naar boven