Let hier op bij het afsluiten van een autolening

Auto

Sommige aankopen zijn duur in het leven, waaronder het kopen van een huis, het opstarten van een bedrijf en en het kopen van een auto. Hoe vaak je jouw nieuwe auto ook gebruikt om naar je werk, de winkel of het huis van je vriend te gaan, de praktische noodzaak om een eigen auto te hebben, vereist toch nog dat de meesten van ons een autolening afsluiten als je een spiksplinternieuwe auto wilt aanschaffen. Toch is het belangrijk om te onthouden dat geld lenen kost geld. Je hebt het geld misschien wel gelijk bij elkaar. Uiteindelijk moet je nog meer terug betalen.

Kijk realistisch naar je budget

Als je in aanmerking komt voor een autolening zie je jezelf misschien al rijden in je nieuwe droomauto. Toch is het belangrijk om eerst nog een keer goed na te denken of je wel echt de lening wilt aangaan sluiten. Ga bij jezelf na hoe lang het zou duren als je het bedrag bij elkaar zal sparen. Ga ook bij jezelf na hoe lang het gaat duren voordat je de  lening helemaal hebt afbetaald. Je moet namelijk een periode lang elke maand hetzelfde bedrag af betalen, dat kan erg vervelend aanvoelen, zeker als je ook nog ergens anders voor aan het sparen bent.

Kijk bij verschillende leningverstrekkers

Wanneer je een lening gaat aanvragen, zijn er verschillende punten waar de leningverstrekker naar kijkt. Jij moet dus eigenlijk hetzelfde doen bij de leningverstrekker. Er zijn er namelijk heel veel, dus als de een niet goed is kan je altijd nog kijken naar een andere. Let dus op hoeveel procent rente ze in rekening brengen, binnen hoeveel maanden jij je lening moet afbetalen en hoe flexibel ze eventueel zijn. Bij sommige leningverstrekkers is het bijvoorbeeld geen probleem om de betaling even stop te zetten voor het geval dat nodig is. Iedere leningverstrekker heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en een verschil in prijs .

Let hier op bij het afsluiten van een autolening
Schuiven naar boven