Reistips voor Doha & Qatar

Qatar

Helaas is er geen reisgids voor Qatar. Daar komt zeker verandering in, aangezien het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar plaatsvindt en verdere bezienswaardigheden, musea en hotels open gaan. Ik was blij met de DuMont Travel Guide, Travel Guide to the Arabian Peninsula. Dit bevat een lang hoofdstuk voor Qatar. Als je een reis naar Abu Dhabi, Oman of Dubai plant, vind je meer actuele tips en informatie in deze gids.

Aankomst in Qatar

Qatar Airways (momenteel de beste luchtvaartmaatschappij naar mijn mening) brengt je ontspannen met directe vluchten van Berlijn, Frankfurt en München naar Doha.

Toelatingseisen voor Qatar

Om Qatar binnen te komen heb je alleen een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Om hier altijd de laatste informatie over te krijgen, raad ik je aan om bij Buitenlandse Zaken te kijken.

Let op: Als u een Nederlandsstaatsburger bent met een migratieachtergrond uit een Arabisch land, adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken u om de ambassade in Qatar te vragen of u een visum moet aanvragen voordat u op reis gaat om ervoor te zorgen dat u de toegang niet wordt geweigerd.

Neem de Metrolink-tram

Inwoners van Qatari zouden nooit de metro nemen, en expats ook niet. Toch is het een geweldige manier om je te verplaatsen en de hitte te vermijden. Hij rijdt binnen de stad (alleen niet op The Pearl). Een ritje kost slechts 50 cent, voor 1,50 euro heb je zelfs een dagkaart. De metro rijdt dagelijks van 06.00 uur tot 23.00 uur. Donderdag tot 23:59, enkel op vrijdag van 14 tot 23:59.

Autoverhuur in Qatar

Een huurauto is de moeite waard als je niet met locals zoals ik op pad wilt. We waren op reis met Q-Explorer (Hameed). Om een ​​auto te huren heeft u naast het Duitse ook een internationaal rijbewijs nodig. Ik boek altijd een huurauto bij Sunny Cars, omdat een extra bestuurder automatisch en zonder meerprijs wordt meegenomen. Ook de kilometers zijn onbeperkt

Verkeer en autorijden in Qatar

De wegen in Qatar zijn uitstekend. De chauffeurs zijn vaak snel onderweg, ook al staan ​​er om de paar meter flitspalen. Vooral bij het wisselen van rijstrook moet je voorzichtig zijn. Anders stonden we vaak in de file, omdat de belangrijkste wegen in Qatar vaak genadeloos overbelast zijn. Iedereen rijdt hier auto (behalve misschien gastarbeiders). Er is openbaar vervoer, maar bussen waren altijd leeg, dus we vroegen ons af wie ze eigenlijk gebruikten, behalve jongeren zonder rijbewijs. Als je zelf de woestijn in wilt rijden, doe dat dan nooit alleen. Rijd in konvooi en alleen met een voertuig met vierwielaandrijving en aangepaste bandenspanning. Zorg dat je voldoende benzine en drinkwater bij je hebt.

Reistips voor Doha & Qatar
Schuiven naar boven