Tuinbank van rotan of polyrattan

Tuinstoel

Rotan is een natuurlijk materiaal dat wordt gewonnen uit de stammen van de rotanpalm, die wijdverbreid is in Zuidoost-Azië, en wordt onder meer gebruikt voor het maken van vlechtwerk en meubels. Het kunstmatige alternatief hiervoor, dat moeilijk van het origineel te onderscheiden is, heet polyrattan en kan op elk moment worden gerecycled.

Onderhoud en weersbestendigheid van polyrattan

Polyrattan is extreem UV- en weerbestendig, het enige dat nodig is, is een zachte reiniging van stof en vuil met water. Voor een grondige reiniging worden kunststof gaasreinigers aanbevolen. Rotan kan eerst worden gereinigd of afgeveegd met een milde zeepoplossing en wordt verzorgd als een houten bank met geschikte oliën en lakken. Je kunt de producten krijgen in bouwmarkten of je kunt huismiddeltjes gebruiken zoals lijnzaadolie of citroenolie.

Tuinbank van ijzer en staal – modern en romantisch

Tuinbanken gemaakt van smeedijzer en gietijzer zijn vooral populair voor tuinen in de barok- en romantische stijl, met hun bloemen en golvende vormen die harmonieus opgaan in hun omgeving. Zorg er bij het kopen voor dat het gecoat of gegalvaniseerd ijzer is om vervelend schilderen en schilderen tegen roest te voorkomen. RVS stoelen zijn bijzonder geschikt voor moderne of Japanse tuinen. Het meest gebruikte materiaal bij de verwerking is V2A-staal, een roestvast staalsoort die ongevoelig is voor water, stoom, vocht, voedingszuren en zwakke organische en anorganische zuren.

Onderhoud en weersbestendigheid van ijzer en staal

Zowel ijzer als staal zijn dankzij hun coating bijzonder weerbestendig en duurzaam. Een corrosiespray kan worden gebruikt als een ijzeren bank in de buizen van het voetstuk zou roesten. Ga bij diepere krassen op dezelfde manier te werk als bij een auto en gebruik retoucheerlak. +

Bij een RVS bank is schoonmaken met loog meestal voldoende. Wil je toch lichte roestaanslag voorkomen, dan raden wij RVS reinigers aan die zijn afgestemd op het materiaal en één of twee keer per jaar worden gebruikt.

Tuinbank van rotan of polyrattan
Schuiven naar boven