Wat beïnvloedt de prijs van cryptocurrencies?

Crypto

De cryptocurrency-markten bewegen volgens vraag en aanbod, kijk maar eens naar een willekeurige Cryptocurrency live koers. Omdat ze echter gedecentraliseerd zijn, worden ze vaak niet beïnvloed door economische en politieke gebeurtenissen die gewoonlijk de traditionele valuta beïnvloeden. Er is veel onzekerheid rond cryptocurrencies, maar wat zeker is, is dat de volgende factoren een significante invloed hebben op hun prijzen:

  • Aanbod: het totale aantal munten en de snelheid waarmee ze worden uitgegeven, vernietigd of verloren.
  • Marktkapitalisatie: zowel de waarde van alle bestaande munten als de perceptie van de gebruikers van de prijsontwikkeling.
  • Pers: De presentatie van de markt en de aanwezigheid van het onderwerp in de media.
  • Integratie: De mate waarin de cryptocurrency eenvoudig te integreren is in de bestaande infrastructuur zoals betalingssystemen in elektronische handel.
  • Belangrijkste gebeurtenissen: de belangrijkste gebeurtenissen zoals updates van de regelgeving, inbreuken op de beveiliging en economische tegenslagen.

Hoe werkt het handelen in cryptocurrencies?

Met IG kunt u cryptocurrencies verhandelen via een CFD-handelsaccount. CFD’s zijn financiële derivaten waarmee u kunt speculeren op dalende of stijgende prijzen van de geselecteerde cryptocurrency. Prijzen worden gegeven in conventionele valuta, zoals de Amerikaanse dollar. U neemt de betreffende cryptocurrency niet fysiek in bezit.

CFD’s zijn hefboomproducten, wat betekent dat u een positie slechts voor een fractie van de volledige waarde van een transactie kunt openen. Hoewel hefboomwerking uw winst verhoogt, kan het ook leiden tot hogere verliezen als de markt zich tegen u keert. Wat is een spread in cryptocurrency-handel? In de financiële wereld is een spread het verschil tussen de aan- en verkoopprijs van een cryptocurrency. Zoals het geval is met veel financiële markten, krijgt u twee prijzen aangeboden bij het openen van een positie op cryptocurrencies. Als u een longpositie opent, handel dan tegen de aankoopprijs, die iets boven de marktprijs ligt. Maar wanneer u een shortpositie opent, handelt u tegen de verkoopprijs, die iets onder de marktprijs ligt.

Een lot?

Cryptocurrencies worden vaak verhandeld in loten, die een stapel crypto-tokens vertegenwoordigen die wordt gebruikt om de handelsomvang te standaardiseren. Omdat cryptocurrencies erg volatiel zijn, zijn de loten meestal erg klein. In de meeste gevallen vertegenwoordigt een lot een eenheid van de onderliggende cryptocurrency, maar sommige cryptocurrencies worden in grotere partijen verhandeld.

Wat is de hefboomwerking van cryptovaluta?

Hefboomwerking stelt handelaren in staat een grotere blootstelling aan een groot aantal cryptocurrencies te krijgen zonder vooraf de volledige waarde van de respectieve transactie te hoeven betalen. In plaats daarvan doe je een kleine storting – de zogenaamde marge. Als u de hefboompositie sluit, is uw winst of Hefboomwerking kan uw winst verhogen, maar het brengt ook een hoger risico op verlies met zich mee, dat ook de verliezen kan overschrijden die uw marge op een transactie vormen. Daarom is het bij handelen met hefboomwerking uitermate belangrijk dat u bekend bent met risicobeheer.

Wat is de marge op cryptocurrencies?

Marge is een belangrijk onderdeel van handel met hefboomwerking. Deze term wordt gebruikt om te verwijzen naar de storting die u doet om een ​​hefboompositie te openen en aan te houden. Wanneer u een cryptocurrency met marge verhandelt, is het belangrijk op te merken dat het bedrag van uw marge kan variëren, afhankelijk van de makelaar en de handelsgrootte. Marge wordt meestal weergegeven als een percentage van de volledige waarde van een positie. Voor een transactie op Bitcoin (BTC) zou bijvoorbeeld een marge van 50% van de totale waarde van een positie vereist zijn om deze positie te kunnen openen. Dit betekent dat je maar 2500 euro hoeft te storten in plaats van 5000 euro.

Wat is een pip in cryptocurrencies?

Pips zijn eenheden die worden gebruikt om de bewegingen van cryptocurrencies te meten. Een pip vertegenwoordigt een eencijferige prijsbeweging op een bepaald niveau Over het algemeen worden de waardevolle cryptovaluta’s verhandeld op het niveau van de Amerikaanse dollar, wat betekent dat een prijsbeweging van 190,00 naar 191,00 USD een beweging van de respectieve cryptovaluta zou vertegenwoordigen valuta met één pip. Minder waardevolle cryptocurrencies kunnen daarentegen op verschillende niveaus worden verhandeld. Een pipbeweging kan dus een cent of zelfs een fractie van een cent vertegenwoordigen. Voordat u een transactie plaatst, is het belangrijk om uzelf vertrouwd te maken met de gedetailleerde informatie op het door u gekozen handelsplatform om ervoor te zorgen dat u op de hoogte bent van het niveau waarop prijsbewegingen worden gemeten.

Wat beïnvloedt de prijs van cryptocurrencies?
Schuiven naar boven